出産ではたくさんの血液を失います。産後は44.2%が貧血になるという研究結果もあるほど*。貧血になると、めまい、息切れ、疲れやすいなどの症状が現れます。貧血の予防・改善はもちろん、授乳のためにも、血液を作るのに必要な栄養素を多くとりたいものです。
そのような症状を頭に入れながら作ったのは、「さつまいもと黒ごまのやさしいポタージュ」です!
・黒ごま:血液を作るために必要な鉄分や葉酸を多く含み、薬膳では「血」を補うと言われています。
・さつまいも:ビタミンCが鉄分の吸収率を上げます。皮には血流をサポートする成分が含まれています。
・デーツ:赤血球の形成に重要な、葉酸や鉄分が豊富です。
・りんご:ビタミンCにより、鉄分の吸収率を上げます。
夏バテ気味であまり食が進まない時にも、冷製にして召し上がってみて下さい🍠
オレンジやりんごも入っていてさっぱりした味付けなので、デザート感覚でも楽しんでいただけます🍎🍊
*出典:国立成育医療研究センター(2019)
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Postpartum Anemia
A lot of blood is lost during childbirth. Studies have shown that 44.2% of women become anemic postpartum. Anemia can cause symptoms such as dizziness, shortness of breath, and tiredness. To prevent and improve anemia, as well as for breastfeeding, it is important to take plenty of nutrients necessary for blood production.
We made a our "Sweet potato and black sesame potage"!
-Black sesame: Contains a lot of iron and folic acid, which are necessary for blood production, and is said to replenish "blood" in Chinese medicine.
-Sweet potato: Vitamin C increases the absorption rate of iron. The skin contains ingredients that support blood flow.
-Dates: Rich in folic acid and iron, which are important for the formation of red blood cells.
-Apples: Vitamin C increases the absorption rate of iron.
We also recommend putting it in the fridge and making it a chilled soup if you feel yourself getting overheated and don't have an appetite. 🍠